Titel

PNVD voor dierenrechten

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 24 June, 2012)

Samenvatting

De PNVD was een partij met opmerkelijke standpunten. Opmerkelijk waren onder meer haar standpunten inzake dierenrechten.


Tekst

PNVD voor dierenrechten

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit staat in de volksmond ook wel bekend als de 'pedo-partij'. Dit is erg kort door de bocht, omdat men ook nog standpunten inneemt over allerlei andere controversiele issues. Het is hier niet de plek om in te gaan op het standpunt over vrijwillige relaties tussen volwassenen en minderjarigen. Ik wil me beperken tot een aantal andere standpunten. Wat vooral opvalt aan het partijprogramma is de 'diversiteit' aan stellingen. Sommige doen meer dan gemiddeld rechts aan (zo wil men asielzoekers zoveel mogelijk weren na een generaal pardon) en andere juist weer bijzonder links.

Los daarvan is er geen partij die zover wil gaan in het bevorderen van dierenrechten als de PNVD. Men wil onder andere de vlees- en visconsumptie bij de wet verbieden, evenals de plezierjacht en sportvisserij. Zo stelt men o.a.: "De PNVD is tegen moorden, of het nu om mensen of om dieren gaat. Het fokken van nertsen en andere dieren om hun pels te gebruiken wordt daarom ook verboden. Omdat een verbod op vlees- en visconsumptie een grote impact heeft voor mensen die werkzaam zijn in deze industrie, moet de overheid deze mensen financieel tegemoet komen zodat zij hun bedrijf zodanig kunnen omvormen zodat het vermoorden van dieren niet langer plaatsvindt. Dit verbod zal geleidelijk moeten worden ingevoerd en liefst in Europees verband, om zo criminele handel te voorkomen."

Het is m.i. opvallend dat dierenrechten het meest radicaal worden verdedigd door een partij die zo erg in het verdomhoekje zit als de PNVD. Indien men deze partij per se democratisch overbodig wenst te maken, is het misschien wel het effectiefste dit soort echt verlichte standpunten op den duur over te nemen.

Dit is een voormalige blog van 4 september 2006.

Titus Rivas

Zie ook:

- Dieren en sociale revolutie