Titel

Vincent, Karim en Danny: deel 2

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 2 October, 2009)

Samenvatting

Deel 2 van het drieluik Vincent, Karim en Danny over drie paranormaal begaafde jongens die deel namen aan de serie Binnenstebuiten van de VPRO.


Tekst


Vincent, Karim en DannyHier staat deel 1 van dit drieluik

Deel 2: Het verhaal van Karim S.

In de herfst van 2006 bezochten we Vincent, Danny en Karim van Binnenste Buiten. Ons bezoek aan Karim S. en zijn moeder Veronica was kort maar krachtig. Ons gesprek werd aangevuld door uitvoerige mails die zijn moeder ons stuurde, gebaseerd op uitspraken van Karim. We combineren hier de antwoorden tijdens ons bezoek met de informatie uit de mails van Veronica.

Achtergronden
Karim had van de kinderen van Binnenste Buiten alleen eenmalig contact gehad met Vincent. Volgens Karim had Vincent precies dezelfde soort gaven als hij. Vincent en Karim lijken ook op elkaar in de manier waarop ze vertellen over hun ervaringen en inzichten. Ze lijken daarbij allebei net een 'oude man'. Vroeger werd het Karim soms teveel, hij kreeg dan hoofdpijn omdat hij teveel informatie te verwerken kreeg. Nu heeft hij dat wel onder controle en kan hij het aan en uit zetten.

Net als Vincent is Karim geïnteresseerd in computers, o.a. in spelletjes en het zelf monteren van filmpjes.

Overigens heeft Karim geen gemakkelijke kindertijd gehad. Na vier weken stopte Karim bijvoorbeeld tijdelijk met ademen en na zes weken gebeurde dit weer. Zijn broer heeft hem toen gevonden en ze hebben hem moeten oplappen in het ziekenhuis, 'met toeters en bellen'. Volgens Karim en zijn moeder Veronica wilde hij eigenlijk niet op aarde komen en toen hij er eenmaal was, wou hij er eigenlijk ook niet blijven. Hij heeft zo allerlei kwalen doorstaan en soms maakt zijn moeder zich nog zorgen om zijn gezondheid. Hij lijdt aan voedselallergieën en ziet een verband met een 'afspraak' voor zijn geboorte dat hij mensen zou leren 'dat ze niet alles in de mond moeten stoppen.'

Ondanks de lastige kanten aan zijn bestaan, komt Karim opmerkelijk positief en humoristisch over. Wat dat betreft bevestigt hij de indruk die hij in Binnenste Buiten op ons maakte.

Volgens Veronica heeft Karim als kind heel lang niet zelfstandig gespeeld. Hij bleef graag bij zijn moeder zitten. Aan de andere kant praatte hij al met acht maanden en speelde graag het spelletje Kiekeboe. Na een jaar kon Karim al moeilijke woorden zeggen zoals 'psycholoog'. Hij begon toen ook te spelen met een telefoon en vertelde hele verhalen. In die tijd vertelde hij ook dat hij een schaduw zag in het vorige huis en hij was blij toen ze naar een andere woning verhuisden.

Spreken in 'parallellen'
Veronica merkt op dat Karim vaak in ?parallellen? spreekt omdat het volgens hem dan gemakkelijker te begrijpen is. Karim vertelt veel dingen alleen aan haar, omdat hij haar vertrouwt. Zijn Egyptische vader of anderen staan er nog niet echt voor open.
Dit wil overigens niet zeggen dat Veronica alles kan begrijpen wat Karim haar vertelt. Sommige dingen gaan ook haar boven haar pet.

Afkomstig van Sirius?
Een van de centrale en steeds weer terugkerende beweringen van Karim luidt dat hij in een vorig leven op een andere planeet leefde. Hij zei op achtjarige leeftijd dat hij eigenlijk ook al uitgeleerd was op aarde en in een volgend leven naar een hogere planeet zou gaan. Hij is 'wijs'.

Er zijn volgens Karim twee planeten die Sirius heten, namelijk Vissirius en Landsirius. Op 4 augustus 2004, toen Karim 11 jaar oud was, zei hij in dit verband dat er steeds meer nieuwe kinderen op aarde komen die afkomstig zijn van Landsirius. Heel lang geleden hebben zij de aarde zo gemaakt als hij is nu is met water en zee. De planeet Landsirius is nu in de buurt vanuit de toekomst. Landsiriusers zijn goede vrienden van de aarde en van Vissirius.
Veronica citeert haar zoon:
"Nu zijn hun ruimteschepen vlakbij de aarde, maar die hebben ze verdekt opgesteld. Ze beschermen de aarde. Want de aarde heeft vertraging opgelopen met naar een andere dimensie te gaan. Dat komt door de mensen. We krijgen nog een kans. De asteroïde is ook tegengehouden door de Landsiriusers. En zo veel andere dingen die gevaarlijk zijn ook. Deze planeet is dichtbij en staat ongeveer op Noord-West.
Er zijn ongeveer 2000 ruimteschepen die de aarde verdedigen nu ook voor de asteroïden. Soms laten hun wel eens een aardbevinkje gebeuren, want ze kunnen natuurlijk niet alles tegen houden. Wel heel veel, maar de aarde moet ook wel eens haar spanning kwijt ..En dan kan het beter op zo'n manier dan dat er nog ergere dingen gebeuren. Zij laten liever een aardbeving komen dan een explosie of implosie. Die gasexplosie in België, daar konden ze niks aan doen. Dat was te onverwachts en er waren veel fouten gemaakt."

Over de spiritualiteit van de Landsiriusers:
"Ze bidden niet tot God, maar weten dat elk voorwerp God bevat en vragen ze of hun leven goed mag verlopen. En dat gebeurt dan ook, omdat ze weten. Maar daar zijn er ook maar een paar die dat niet doen. Maar dat zijn er erg weinig. Die zijn ook nog aan het leren. We moeten altijd leren.
Deze Landsiriusers komen uit de 8e dimensie. En de nieuwe kinderen die nu komen en er al zijn, die hebben van binnen een ander lichaam. Maar van buiten zie je dat niet omdat ze natuurlijk hier moeten leven en er dus als mens uit moeten zien en ook zo doen als een mens. Maar ze hebben altijd contact met de Landsiriusers. Meestal onbewust maar meer bewust, want het is voor hun ook moeilijk dat contact te houden Maar het lukt wel. Ze kunnen ook transformeren, die Landsiriusers, want er lopen gewoon ook wel eens Landsiriusers rond op de aarde. Een soort inspecteurs."

Over de kinderen van Landsirius:
"Maar even over die kinderen, dat zijn mensen die heel veel kunnen en die mensen gaan leren En sommige begrijpen helemaal niet wat ze doen, omdat ze ook gewoon bloemen kunnen laten opengaan. Er zijn er nog niet echt veel nu op aarde; wel hier en daar een paar, maar het is de bedoeling dat er heel veel komen. Maar dat is niks vergeleken met wat ze nog meer kunnen. Maar ze spelen ook gewoon hoor. Want dat moet ook en dat willen ze ook wel. Want ze zijn gewoon in een mensenlichaam dus doen ze ook wat je in een mensenlichaam moet doen. Ik heb contact met die wezens al een tijdje en gebruiken mijn hogere zelf om de boodschappen door te geven.
Ze zitten nu in een soort van vergadering, dat zijn wezens van Vissirius en Landsirius en een andere planeet. Ze hebben hele mooie namen. Ze doen alles om de aarde te beschermen. Ze zeggen dat de aarde in tweeën is gedeeld in de 6e dimensie. Dan is er eentje land en eentje zee. Denk nou niet dat je daar niet hoeft te leren want dan ben je fout. Daar moet je ook leren En na de 12e dimensie ook, alleen anders.
Het hart van God moet groter worden en wij zijn op weg naar het hart van God, maar dat is ver. Bij het hart van God heeft God veel overzicht want het hart is de grootste energiebron. Het hart en de hersens zijn de grootste energiebronnen, maar het hart het allergrootste. Als we daar zijn en dat is heus niet na deze 12 dimensies, want dan moet je ook nog eens naar de middelbare school zeg maar. Dan ga je dus weer zeg maar andere 12 dimensies door en daar komen alle zielen samen met liefde om aan elkaar te worden geklikt en een nog groter wezen te maken van liefde."
De namen die bij het deel Landsiriusers horen zijn onder andere: Rekorvensie, Lensi, Raphael ( stukje van de engel Raphael werd er bij gezegd) en Casimmie." Tijdens ons bezoek vertelde Karim ons dat hij tijdens zijn slaap uit zijn lichaam werd gehaald en meegenomen werd naar een soort vergaderruimte samen met andere kinderen. Er werd dan bijvoorbeeld gepraat over wat er in de Europese grondwet moest. Ze konden er alleen maar om lachen; ze zagen er de humor van in.

Contact met Siriusers
Op 22 februari 2005 toen Karim twaalf jaar oud was, beweerde hij dat hij ongeveer twee keer per week wordt opgehaald door de Siriusers. Veronica: "Hij wordt dan meegenomen naar hun ruimteschip. Maar hij zegt dat het zijn mensen zijn, dus een soort familie. Ook Raphael (mijn kleinzoon van 2 jaar) is daar vaak, want die komt ook net als Karim officieel van Sirius. Het is hun thuisplaneet zegt Karim. Zij komen van de sterren, zoals meerdere. Als ze op het ruimteschip van Sirius zijn, zijn het geen kinderen. Ze hebben wel hun kinderlijf, maar zijn in de geest groot. Ze zijn met een missie hier, zegt Karim. Niet zomaar. Ze worden voorbereid op grotere taken. Karim is al meer hier op aarde geboren zegt hij, om te wennen alvast. En Raphael is hier nog nooit geboren. Daarom is Raphael bij onze familie geboren, omdat Karim Raphael moet opvangen en leiden. En omdat Karim hem zou begrijpen als hij gaat praten. Er moet veel worden gedaan nog, en er zijn veel ruimteschepen rondom de aarde. Ze houden veel tegen, maar niet alles kan worden tegengehouden. Karim vertelde me dat hij in de afgelopen nacht weer op missie was geweest. En dat het een gevaarlijke missie was, omdat de aarde in een soort wormgat dreigde terecht te komen. Dat zogenaamde wormgat kwam op de aarde af. En als we daarin terecht waren gekomen, dan waren alle dimensies door elkaar gaan lopen. Dan had je bij wijze van spreken je overleden familie gewoon weer gezien, maar ook dingen die nog niet konden gebeuren. Dan waren de mensen totaal in paniek geweest en was het niet goed gegaan. Het moet geleidelijk gaan en niet op deze manier. Dit was het werk van de geheime regering (zoals hij het noemt). Die wilden hun zin doen... (ik weet niet precies wat hij daar mee bedoelde). Maar de Siriusers hebben het gelukkig tegen kunnen houden, en het wormgat af kunnen buigen. We gaan wel naar een andere dimensie maar niet op deze manier, dat was niet de bedoeling. Hij zegt ook dat de bruine vlek die hij sinds zijn geboorte heeft op zijn onderarm een soort merk is van Sirius.
Hij zegt ook dat hij nu wel gewend is op aarde nu, maar dat Sirius zijn thuisplaneet is.

Op 1 juni 2005 voegde Karim hier nog iets aan toe. Veronica: "Karim zei vanavond dat de Siriusers een soort van laserstraal naar een geheime ondergrondse basis van de slechteriken hebben gestuurd. Die basis is nu dus erg beschadigd en de wapens zijn uitgeschakeld daar. Maar er zijn geen mensen bij dood gegaan, want de Siriusers willen liever geen mensen doden. Maar ze zijn er nu zat van dat de slechteriken niet willen luisteren en gewoon doorgaan met hun plannen. Ze vinden het nu echt genoeg. Ze hebben de slechteriken gewaarschuwd dat als ze weer gaan vergaderen over iets dat ze het niet meer accepteren, zeg maar. En dat ze dus genoodzaakt zijn, als ze niet luisteren om geweld te gebruiken en wapens naar hun gericht. Ze gaan gewoon te ver nu, en genoeg is genoeg zeiden ze. De slechteriken hebben namelijk nog veel meer ondergrondse basissen, en de Siriusers zijn die aan het opsporen. Ze hebben er nu echt genoeg van."

Science Fiction en UFO's
Karim is een liefhebber van Science Fiction films, maar volgens hem zijn er wel duidelijke verschillen tussen zulke films en de werkelijkheid. Zo vindt hij Star Wars weliswaar heel leuk, maar was die film toch grotendeels verzonnen. Star Trek is realistischer en Star Gate gaat echt over mensen die via poorten naar andere dimensies gaan, d.w.z. net als in de werkelijkheid. Sommige rassen zien er bovendien net zo uit als in het echt, hoewel niet helemaal. De mens kan volgens Karim nu al contact krijgen met andere intelligente rassen, maar "ze willen ons dom houden".
In UFO's geloofde Karim eerst niet, totdat hij afbeeldingen te zien kreeg op internet. Volgens hem worden UFO's voor een deel bemand door mensen. Wat de neergestorte UFO bij Roswell betreft merkt Karim op dat het ongelooflijk is dat ze verzonnen hebben dat het daarbij om een weerballon ging.

Karim over geschiedenis en toekomst van de mensheid
Op achtjarige leeftijd vertelde Karim zijn moeder dat de mensen "heeeeeeeeeeel lang geleden licht waren. Maar toen kwamen de geweren en gingen ze schieten. Ook kwam dat omdat de aarde ergens anders heenging. Net als je in een auto zit dan kan je toch ook niet gelijk wegrijden, die moet je eerst starten."

Tijdens ons bezoek zei hij hier onder andere het volgende over. De mensheid gaat wel vooruit, maar wat hem betreft mag het wel ietsje sneller gaan. Hij is er wel aan toe in ieder geval. Alleen al de technologie had al veel verder kunnen zijn. Vooral Europeanen willen volgens Karim de technologische ontwikkeling tegenhouden. Amerikanen en Japanners lopen volgens hem heel erg voor op Europeanen.

Op dit moment vindt Karim het nog maar een zooitje op aarde: "Ik begrijp nog steeds niet wat er normaal is aan oorlog. Ik begrijp ook niet wat er normaal is aan geschiedenisles. Je kunt er zelfs op zakken op school. Wat gebeurd is, is gebeurd, het gaat om heden en toekomst."

Karim kreeg op zijn zevende een traumatische ervaring. Hij had toen op school een spreekbeurt gehouden over zijn eigen visie op de ontwikkeling van het heelal en had daarvoor slechts een vier gekregen, omdat de inhoud van zijn lezing niet overeenkwam met wat er in de boeken staat. Sindsdien heeft hij een soort faalangst ontwikkeld voor spreken in het openbaar. Hij is nerveus, omdat hij verwacht dat ze hem uit zullen lachen.

Opmerkelijk genoeg heeft Karim kritiek op de voorspellingen van Benjamin Creme over de komst van de zogeheten Maitreya. Karim denkt dat het hierbij om fantasie gaat. Karim weet zelf wel zeker dat het nog erger wordt op aarde dan het al is. Er komt weliswaar geen wereldoorlog, maar wel regionale gevechten, bijvoorbeeld om olie, maar ook tussen Noord- en Zuid-Korea. Het dieptepunt is nog niet bereikt, hoewel we daarna wel naar de vierde dimensie zullen gaan, zoals Karim dat noemt. Dat zal eerder gebeuren dan men misschien verwacht. Er komen eerst nog milieurampen. Er moet een nieuw begin zijn, eerst moet men de dingen verversen. Het jaar 2007 of 2008 wordt verschrikkelijk, gewoon verschrikkelijk. Na 2008 komen we in de vierde dimensie. Daarna worden de kleuren feller, er komen ietsje minder oorlogen, alles wordt een beetje beter.

De nieuwe Nederlandse regering wordt al wel beter dan de vorige.

Atlantis
Veronica meldt:
"Hij vertelt ook over Atlantis, en dat dat bij de Zuidpool ergens ligt (Antarctica?). En dat de aarde werd geformatteerd (Karim gebruikt veel computerwoorden). En toen kwam er een grote golf. En nu ligt Atlantis in de zee onder een heleboel zand (hij sprak niet over ijs of zo). En dat is moeilijk te vinden. Maar misschien omdat de polen sinds 10 jaar aan het draaien zijn ( Karim zijn woorden) en de aarde schuiner is geworden (kan hij niet weten normaal gesproken ), kan het zijn dat Atlantis weer boven komt, of een stukje, omdat dan andere delen van de aarde de zee worden, behalve Canada, want die heeft nooit veel onder water gestaan."
"Hij vertelde laatst weer iets over Bush. "Die heette heel lang geleden in Atlantis, of zoiets als Quindy bou. En Saddam Hoessein heette ook anders dan nu. Toen waren ze al zo bezig. Zij hebben Atlantis naar de knoppen geholpen. Ze hebben gewoon een soort kernbommen gebruikt, want vroeger was er allang elektriciteit en mensen konden ook veel met hun gedachten. En met kristallen Maar dat wilden die twee niet. Nu zijn ze terug om het over te doen. En het beter te doen. Want ze zijn gewoon jaloers op elkaar, en ze willen niet dat de een rijker is dan de ander. Maar je moet afwachten of ze het nog weten waarvoor ze weer bij elkaar zijn gekomen."

Geschiedenis van de aarde
Hier een versie van Karim van de geschiedenis van de aarde, zoals vastgelegd door Veronica:
"Ik moet je weer zo'n verhaal (dat over eeuwen gaat) vertellen. Hier komt-ie: het gaat vanaf nul tot nu. Daar zijn boeken van, maar die kloppen niet helemaal. In [het jaar] 0 was net Atlantis verdronken. Daarna gebeurde er niet zo veel meer. Toen begon vijf. Dat is een belangrijk stuk, want de Middeleeuwen begonnen. Romeinen en Germanen kregen ruzie (dat is even later...), maar de christenen kwamen zich er mee bemoeien. De Christenen werden afgemaakt met de Germanen. Als de Christenen niet de Goden en Godinnen (je weet wel wat ik met Goden en Godinnen bedoel, toch?) gingen [ver]afgoden, moesten ze ook de gevangenis in. Toen, ongeveer 2 jaar later hadden de Romeinen bijna Europa veroverd. En je begrijpt dat dat niet goed is. Maar ze bleven doorvechten. Toen was het opeens zover, het werd de vijftiende eeuw. Toen werd alles weer een beetje normaal. Ze gingen dingen uitvinden, en de boeren kwamen. Toen de 20e eeuw; ergens in de 20e eeuw, kwam er een monster de wereld regeren. Kijk op: www.clubs.nl. Die heette: George Bush. Die kwam weer even de wereld in de Middeleeuwen zetten. De oorlog was net zo lang voorbij, als dat het begon. Tot de vijfde eeuw nix (dus vijf eeuwen) en van de vijftiende eeuw nix (ook vijfhonderd jaar). Toevallig he? Hij komt, en nog anderen tot de vijfentwintigste eeuw gek doen. Dit was het."

Venus en Mars
Toen Karim 9 jaar was had hij het ook over de planeten Venus en Mars. Venus is een goede planeet, ook al lijkt hij slecht. Mars is spiritueel goed, maar hij lijkt dom. Venus was heel lang geleden een geïmplodeerde planeet. Mars was geëxplodeerd of geïmplodeerd, of er is iets ergs mee gebeurd. Vroeger was het de bedoeling dat ze naar een hogere dimensie gingen, maar ze konden het niet bijhouden.
Daarvoor, rond zijn achtste zei Karim al: "Mama, wij komen niet van de aarde, maar van andere planeten. Wij komen van buiten de aarde, maar wij zij geen buitenaardsen of aliens. Oh, vroeg ik [zijn moeder], hoe heten wij dan als wij van buiten de aarde komen? Nou, in elk geval geen aliens, wij komen van achter Venus. Dus zeg maar dat wij buitenvenussers zijn. Ik vroeg Karim: Hoe weet je dat? Nou zei hij, dat weet ik gewoon. Ik vroeg hoe zien die buitenvenussers eruit dan? Hebben ze een lichaam zoals wij? Karim zei: Ja, een soort lichaam, maar ik denk geen ogen, want daar weten en voelen ze alles. O, vroeg ik,maar waarom komen we daar vandaan, en hoe kom je daarbij? Karim zei: Dat is toch logisch, omdat we op al die planeten moeten leren, of in ieder geval iets. En op de aarde kan je het meeste leren, maar nu ga ik naar de wc hoor."

Kryon
Behalve over Sirius, vertelde Karim ook nog iets over Kryon. Iemand vroeg hem of hij iets wist over die wereld. "Hij zei: Ja, dat is een broertje (zeg maar) van Orion. Dat is een planeet met een lichtbruine kleur. En er wonen mensen. Die mensen hebben allemaal hele blauwe ogen. En rode lippen. Kleine neusgaten. Ze hebben een soort kuif op hun hoofd, niet van haar, maar zo loopt hun schedel. Een soort antenne, waarmee ze gedachten kunnen opvangen. Ze staan in verbinding met God. En hun kunnen gedachten sneller opvangen dan dat je het zegt, hunnie weten al wat je wil zeggen. Zoiets. Dit is de letterlijke uitleg van Karim.".

Naar een andere dimensie
Karim heeft in de loop der jaren, en zoals gezegd ook tijdens ons bezoek, vaak verteld dat deze wereld zoals hij nu is, niet lang meer bestaat. Bijvoorbeeld op negenjarige leeftijd (maart 2002): "We gaan naar een andere dimensie als we het redden. De sterren gaan op een lijn staan en dan gaat er een sterrenpoort open, zeg maar dat het een soort nooduitgang is (symbolisch). Dat is gedaan omdat er eigenlijk op 21, 22 en 23 december een totale duisternis zal zijn. Maar dat gaat nu niet door, omdat er vervroegd een sterrenpoort opengaat, die je nog een kans kan geven. Een soort nooduitgang, daar gaat de aarde doorheen en wij ook en word er een kopietje gemaakt van de aarde (symbolisch). Het is een vervroegde openstelling van de sterrenpoort. Als we naar 4 of 5 D gaan, dan is er dit. Daar zijn lichamen van mensen lichter, daar heb je niet zoveel slaap nodig en ook niet zoveel eten, wel eten maar geen zwaar eten. Daar is het altijd mooi weer, af en toe regent het, anders groeit er niks natuurlijk. Mooiere kleuren, en aardigere mensen. Geen auto's op benzine, maar op water of elektriciteit. Deze aarde gaat naar de 4e en 5e dimensie, het kan ook nog wel lang duren of kort. Hij word schoongespoeld met een overstroming misschien. Maar je kan je concentreren en dan gaat het water langs je heen.
Daar is geen discriminatie, en alle mensen zijn gelijk. Het is moeilijk uit te leggen, maar zeg maar dat de aarde 'gekloond' word. Elke keer als de aarde naar een andere dimensie gaat, wordt hij zeg maar gekloond, en blijft de oude aarde hier, en gaat de nieuwe gekloonde verder naar de 4e en 5e dimensie. Ook de mensen die nog in de 3e dimensie zitten, maar op de rand van de 4e dimensie zitten gaan mee, om daar weer verder te leren.
De stukjes van jezelf zijn daar al een hele tijd, en ze zitten te wachten op jou en mij tot we eindelijk komen. Ze verheugen zich."
Veronica vroeg aan Karim of ze daar dan al leefden.''Nee, zei Karim, ze wachten, want je bent het eigenlijk zelf. De mensen denken ook dat als ze in de 4e dimensie zitten, dat ze dan al bij God zijn. Maar dat is echt niet zo, want daar is het ook om verder te leren. Het is iets anders, maar ook om te leren. We moeten nog verder leren tot we in de 12e dimensie zijn. Dan zijn we bij God denken we, maar dan moet je de volgende twaalf dimensies weer door, en zo verder en zo verder, want elke keer verzinnen ze weer wat anders om verder te leren. En daar leert God weer van en zo verder. Tot God zelf weer verder moet leren."
Toen Karim 8 jaar oud was, zei hij een keer:
"Mama, de aarde gaat naar een andere plek, als alle mensen goed zijn geworden. Want de aarde is ver weg van zijn eigen plek, en als de mensen goed geworden zijn, gaat hij weer terug naar zijn plek."
Op 2 februari 2004 legde Veronica het volgende vast:
"Hij zei dat de mensen gingen scheiden in december. Ik zeg: Wat gaat er scheiden dan? Hij zegt: De mensen. Wat bedoel je daarmee?, vroeg ik hem. Nou, gewoon, de mensen gaan scheiden van elkaar, omdat de een wel bewust is en een ander niet en dat wordt erg duidelijk. Dus, wat hij bedoelt, is dat die scheiding tussen de mensen komt, dat de één wel mee kan en de ander niet (denk ik). Karim zegt dat we op ongeveer 23 december een stukje in de 4e dimensie gaan, en dat het gaat beginnen. Hij zei ook vanmorgen dat dat gepaard kan gaan met misschien oorlogen of zogenaamde oorlogen of geruchten van oorlogen. Dat ligt aan de mensen. Want zij willen dat niet. Je kan in de 3e en in de 4e dimensie tegelijk leven."
Een andere keer toen hij 11 jaar oud was zei Karim:
"Al de planeten moeten door de poort. De aarde zit nu in het begin van de poort. Dus de aarde zit nu een klein stukje in de 4e dimensie. Als alle planeten door de poort zijn dus zeg maar als ze het halen, dan gaat de poort heel langzaam weer dicht. Ongeveer in november gaat de poort heel langzaam sluiten. Deze poort. Maar dat merkt nog bijna niemand echt op. Misschien volgend jaar. Je moet het zeg maar zo zien: Je moet van Den Haag naar Scheveningen. Dan moet je dus eerst een heel stuk door Den Haag voor je in Scheveningen bent. Dan moet je eerst overal langs rijden. Pas als je overal langs bent gereden wat op die weg naar Scheveningen is. Dan ben je in Scheveningen. Met het zonnestelsel gaat het ook zoiets. Het stelsel verplaatst en komt langs een andere zon. De zon is meester. Nu komt er de 2e en 3e dimensie in dit stelsel, dat is als wij in de 4e dimensie zitten. Het klimaat dat aan het veranderen is, dat is omdat de aarde zich moet aanpassen aan een ander soort zon. Wij hoeven het niet mee te maken dat de aarde wordt vernietigd want wij zitten al een stukje in de poort. Maar waarschijnlijk de 3e dimensie wel. Het kan zijn dat de poort tijdelijk kan blijven hangen bij Amerika. Want daar moet een heleboel worden 'gerefresht'. Er komt een grote tornado daar. Heel binnenkort. Maar die storm moet komen daar. Door de storm neemt er weer negativiteit af. Het gaat niet om de huizen die kapot gaan, maar om de binnenkant. De storm en regen zijn blij. Wij moeten naar de Centrale zon. Daardoor gebeuren deze dingen in het klimaat.
De 5e dimensie heeft ongeveer hetzelfde weer als in de 4e dimensie."
Karim zei dat hij de 5e dimensie nog meemaakt, ongeveer als hij 60 jaar is. "Maar het kan ook eerder gebeuren, dat ligt aan de mensen. Maar de 4e maakt iedereen nog mee in dit leven. In de 5e dimensie is geen depressiviteit meer." Zijn oma mocht jammer genoeg niet mee; "God heeft haar niet gehaald voor de grap want ze was nog niet oud. Maar ze had zeg maar geen rijbewijs. Je moet de aarde zien als een soort auto, in de vorm van het zonnestelsel."
Rond dezelfde periode zei Karim dat dat de zonnevlam uitbarsting die nu op de zon gaande is, te maken heeft met de 'uitlijning' van de sterren, d.w.z. dat de sterren op één lijn gaan staan. Ook de zon gaat dan erbij staan in de uitlijning. "Dan wordt er (symbolisch) een kopie gemaakt van de aarde. En die symbolische kopie gaat door, en deze blijft. Als al de sterren in één lijn staan met de zon, dan wordt er een sterrenpoort geopend, en dan kunnen wij er door heen. Dan komen we in 4D."

Nog lang niet uitgeleerd
Karim zei toen hij negen was: "De mensen praten over de 5e dimensie alsof ze als ze daar zijn, uitgeleerd zijn, maar dat is echt niet zo hoor. Want als je daar in die 5e dimensie bent, dan moet je ook nog veel leren. Pas na de 12e of 13e dimensie dan ben je echt verlicht, en dan ben je ook nog niet klaar, want dan begint het weer van voren af aan; dan ga je weer naar de 1e dimensie van een andere zijnstaat.
En in de 5e dimensie, moet je toch ook nog wel uitkijken dat je niet wordt overreden. Je kan gewoon gewond raken hoor, omdat alles daar, dus ook de auto's en de spullen en de bedden ook 5-dimensionaal zijn, dus dat heb je niet in de gaten. Dus moet je nog uit kijken. En nog veel leren..."
Zijn moeder reageerde hierop: "Ja, maar dan is er toch wel meer liefde en geen oorlog meer." "Ja, zei hij, dat wel, maar nu denken mensen dat als ze in de 5e dimensie komen dat ze er al zijn... Nee dus!"

Veranderingen op aarde
Drie jaar later, op 6 augustus 2005, schrijft zijn moeder: "Zoals gewoonlijk krijgt Karim zijn boodschappen door als hij onder de douche staat. Vanavond ook zo
Hij zegt dat de tijd vanaf nu weer wordt versneld; ongeveer 17 seconden per uur (lijkt het). Dat komt omdat de aarde nu echt wil gaan opschieten, want anders kan het wel eens te laat zijn. De aarde moet echt verder door die poort. Hij zit er al een stukje in, maar het moet echt sneller. En aan het einde van het jaar dan lijkt het alsof de tijd versneld gaat naar 20 seconden per uur. De aarde heeft er nu genoeg van, van dat wachten.

Karim zegt dat de tsunami van december 2004 gemaakt is. En niet zo als wij denken door de Amerikanen, maar door Rusland. Dat heeft hij doorgekregen van de Siriusers.
Hij zegt dat het weer "gemaakt" wordt. Zoals vandaag toen we naar de stad gingen en het regende erg. Hij zei meteen toen hij buiten kwam: Mam, dit is geen echte regen.( nou het voelde wel als echte regen ,want we werden er nat van, haha) Hij zei dat het niet klopte en dat de regen niet uit elkaar spatte als het op je hand viel. Dat klopt niet zei hij.
Tot aan de avond had hij het er over dat het niet klopte, die regen.
Hij zei dat ze probeerde vooral in het westen nu het weer te maken zodat mensen depressief en ziek raken. En dat dat een reden kon zijn voor de boosheid. Hij zei nog veel meer, maar dit is wat ik me heel goed kan herinneren ervan."

Een nieuwe planeet
Toen Karim 12 jaar was, op18 mei 2005, vertelde hij zijn moeder over de planeet Geomania: "Er is een nieuwe planeet in het zonnestelsel of er vlak bij. Deze planeet heeft de bedoeling ons te helpen met de overgang naar de 4e dimensie. Nibiru heeft het net niet voor elkaar gekregen, omdat daar teveel spionnen waren. Geomania heeft 3 manen Geo 1 Geo 2 en Geo 3. Ze hebben een verre technologie en ook spiritueel zijn ze heel ver.
Daar komen er veel van op aarde en ook binnenkort nog meer in de mensvorm. Dan worden er ook voor paspoorten gezorgd anders lukt het niet. De kinderen van daar die hier worden geboren hebben natuurlijk vanzelf een paspoort. Elke avond om 19.03 is er een grote verbinding. Een minuut kunnen zij laten lijken als een eeuw zeg maar.
19.03 is een erge belangrijke tijd. Op die tijd is alles aan het opwarmen zeg maar.
Op die tijd is het de bedoeling dat de Geo's niet te dicht in de buurt van de aarde zijn, anders dreigt er gevaar vanwege hun hoge technologie. Na de 12e dimensie krijg je Elomananium. Dat is de middelbare school zeg maar. De aarde is de kleuter- en basisschool. Daarna begint het echte werk. Want als je in de 4e dimensie zit schiet de aarde heel snel door naar de 5e. In de 5e dimensie blijven we lang zitten, maar van de 6e dimensie schiet je ook snel door naar de 7e. Tijd is stom hier vind ik."

Annunakies en Siriusers
In juni 2005, toen Karim 12 jaar was, beschreef hij wezens die Veronica als 'de Annunakies' identificeerde als volgt:

"'De slangen hebben ook gewoon benen en armen. Ze hebben ook een hele sterke beveiliging. Ze zijn 2 in 1 (genetisch).

Zoals veel mensen denken dat de aarde een grote planeet is, maar de Siriusers zeggen dat het kleine mooie planeet is. Ze zijn lang geleden op aarde al geweest, toen er ook de Anunnakies er waren. In Ethiopië en Egypte. Daar waren de Annunakies namelijk.
Zij [de Siriusers] wilden het volk bevrijden van de Annunakies. Er is toen veel oorlog geweest. Ze gebruikten toen ook al een soort kernbommen."

"De boodschap van de Siriusers is dat je in jezelf moet geloven, de kracht zit in jezelf, en probeer dat ook uit te stralen naar anderen.
De Siriusers hebben ons al nu veel behoed voor rampen. Want Bush (geheime regering) wil(de) eigenlijk al een kernbom gooien op het Midden Oosten. Maar dat is tegengehouden.
Er zijn veel schepen buiten de atmosfeer van de aarde die een heleboel al hebben tegengehouden. Maar de tsunami konden ze niet tegenhouden. Dat was iets wat niet kon.

Er komt ook nog veel water en vuur op de donkere gebieden, want dat is nodig. Mensen moeten wakker worden."
Veronica voegt toe: Karim is ook een boek aan het schrijven over zijn leven als Siriuser (lang geleden). En over de oorlog die toen in de hemel en op aarde is geweest.
Hij zegt dat er veel herinneringen zijn aan dat leven. Alleen gebruikt hij in dat boekje veel aardse termen. En gebruikt veel aardse namen. Hij zegt dat hij wel aardse dingen moet gebruiken, want de herinneringen aan namen weet hij niet goed meer, alleen nog maar sommige."

Tijdens ons bezoek vertelde Karim ook over een oorlog tussen de Vissiriusers en de Annunakies. Mensen waren in die tijd slaven.

Tijdens ons bezoek vertelde Karim ons dat Hitler en de nazi's geen mensen waren, maar Annunakies. Dit kun je onder andere zien aan het feit dat ze geen moeite hadden met genocide.

Dampkring
"Bij de dampkring gaat het kapot als de zon er doorheen komt.
Maar we zijn op weg naar een andere zon. De andere mensen blijven de zon van nu zien, en wij gaan naar 4D en hun blijven in 3D. Maar het is een soort combinatie."
Veronica schrijft:
"Volgens Karim is de dampkring een bescherming, zodat je als je word geboren en dus neerdaalt je herinneringen kwijtraakt over vorige levens. De dampkring houdt niet alleen meteorieten tegen, maar ook de herinneringen uit vorige levens. Die verdampen in de dampkring. Hij zei: Luister goed wat ik zeg: DAMP-KRING. Ook zei hij dat dat zijn stukjes uit zijn verleden (zijn vorige levens) nog allemaal leven en die van iedereen, en ook die van de toekomst. Als je vanuit de ruimte kijkt dan is alles nu.
Hij zei ook dat iedereen al zijn of haar levens op aarde onder hetzelfde sterrenteken word geboren. Dus eens een Ram altijd een ram. Pas als je die dingen hebt geleerd op aarde waaronder je sterrenteken je vertelt wat je moet leren,dan hoef je niet meer naar de aarde terug maar mag je onder een ander sterrenteken op een andere planeet worden geboren om dat weer te leren. Maar al je levens op aarde word je onder hetzelfde sterrenteken geboren. Ik vroeg aan hem: Waar kom jij eigenlijk vandaan? (omdat het soms boven mijn pet gaat ) Hij zegt: Heel simpel, hetzelfde waar jij en iedereen vandaan komt. Waar dan?, vroeg ik. Bij God natuurlijk, zei hij. Ja, vroeg ik, maar welk sterrenstelsel? Hij zei: Van Sirius. Of van de ruimteschepen van Sirius die net zo groot zijn als planeten. Toen zei hij: Eigenlijk moet ik iedereen een vraag stellen. Ik vroeg: Wat voor vraag. Hij zei: Als ik zou vragen: Wat zou je doen als je de ruimte in ging? Wat voor antwoord zou je geven? Ik zei: Nou, ik zou willen zien hoe het in de ruimte is, hoe misschien andere rassen leven.
Toen zei hij: Nee, dat wil ik niet horen. Ik zou willen horen dat je op een van de planeten een beeld van een leeuw zou oprichten en die zou opofferen. Ik zei: Waarom dan? Hij zei Als je een beeld opoffert voor een goed mens, echt met gevoel en uit je hart, dan kan je een mens redden.
Ik snap er niet zo veel van Maar schrijf het op, zodat misschien iemand dit een beetje begrijpt. Omdat hij wel meer dingen zegt die ik pas later begrijp" (24 juli 2003).

Binnenaarde en warmtewezens
In Karims wereldbeeld is ook plaats voor een 'binnenaarde'. Hij vertelde Veronica hier over: "Als een mens hier bewusteloos raakt door een of ander voorval, dan gaat zijn geest tijdelijk naar de binnenaarde, en als je wakker wordt, dan ben je weer hier. Want daar in de binnenaarde willen ze graag de mensen helpen. En als ze bewusteloos daar aankomen dan gebruiken ze een soort medicijn of iets wat hij niet kan uitleggen, en als het goed gaat mag je weer naar boven, en kom je bij in je lichaam. Maar het kan ook zijn dat je niet bij kan komen en dood moet gaan, nou dan vlieg je gewoon langs de aarde naar de hemel. Maar als je weleens in de binnenaarde bent geweest in verband met bewusteloosheid, dan wordt je geheugen gewist voordat je weer terug gaat naar de aarde in je lichaam. Karim zegt dat de mensen in de binnenaarde de warmte van de kern van de aarde gebruiken (zeg maar, voor hun is het een soort zonlicht). Ze eten daar alleen maar fruit en groenten, en worden heeeeeeeeeeeeel oud. Ze wonen in een soort waterhuizen. Want je kan er doorheen kijken. Van binnenuit. Maar van buiten kan je niet door de huizen kijken. Misschien een soort kristal?? Ze zijn ook groot meer dan 2 meter. Dat alles zegt Karim.
De aarde: Als je de aarde doormidden zou kunnen snijden, als een appel, zou je zien dat daar een kern in zit. Als je een appel doormidden snijdt, zie je ook de kern (klokhuis). In die kern leven ook wezens. Ik zei toen: Maar daar in de buurt zit toch het magma ( lava) Ja zei hij, dat is voor hun zoiets als voor ons de dampkring is, want zij wonen in die kern en daar boven (zeg maar zoiets als de hoogte als bij ons de dampkring zit). Zo moet je dat zien. Ze zijn maar heel klein die wezentjes, maar ze kunnen alles. Ze reizen ook heel ver in de aarde en het heelal.
De zon: op de zon leven ook wezens, warmtewezens. Zij kunnen niet op de aarde leven net zoals wij nooit op de zon kunnen leven, of de vissen niet op het droge kunnen leven. Het zijn heel hoge engelen en hoge zielen en hoge leraren die daar leven, want de zon is ook een hoge ster."

Tijd en fantasie
Op 14 juni 2002, toen Karim 9 jaar oud was, praatte hij met zijn moeder over tijd:
"Het verleden is hier ook. Ik vroeg: Hoezo? Dat kan toch niet? Jawel hoor, zei Karim, want als er geen verleden was, besta je nu ook niet. Je bestaat uit stukjes, en een stukje van jezelf leeft NU ook in het verleden. Al die oude steden zijn er ook NU nog.
Alles is fantasie, en die fantasie is weer ontstaan uit fantasie en zo verder en verder.
Als je in een van de hogere hemels bent (zeg maar), dan mag je geboren worden op een hogere planeet (zeg maar). Tot de 3e hemel moet je in de 3e dimensie geboren worden.
Daarna kan je geboren worden op hogere planeten. Waarom ben jij dan hier geboren?, vroeg ik hem. Om mensen van allergieën te leren, dat ze niet alles in hun mond moeten stoppen. Daarom ben ik zo allergisch. Logisch toch?"

Over het hiernamaals
Karim zei op achtjarige leeftijd volgens zijn moeder Veronica dat "het boven (hiernamaals ) de tijd versneld is, en dat het misschien lijkt of je maar een week boven bent voor je weer terug gaat naar de aarde. Hij zegt ook dat als je boven iets wenst, dan is het er gelijk (hij zei dat hij graag een knuffel wilde hebben van Pokemon). En op de aarde moet je er soms een week of een maand op wachten."

Herinnering aan een voorbestaan
Al toen Karim een jaar of vier was vertelde hij Veronica dat hij haar gekozen had als zijn moeder en "dat hij in een soort boom (hoog in de boom), maar een soort boom, want anders kon hij het niet uitleggen, hij was daar in gevlogen, maar hij was geen vogel, maar kon wel vliegen. En toen zag hij ons, en toen is hij bij ons geboren. Maar weet je wat het gekke was? Hij zag ons vanuit de toekomst in het huis waar wij nu wonen. En dus niet in het huis waar hij geboren werd. Gek he! Nou niet echt gek natuurlijk als je beseft dat er helemaal geen tijd bestaat"
Ook zei hij rond dezelfde leeftijd: "Mam ik ben op de aarde gekomen met een blauwe straal. Hoe ging dat dan? vroeg ik. Nou als je naar de aarde gaat, ga je gewoon op de blauwe straal en dan word je geboren. En ik ben bij jou geboren omdat ik WIST dat jij mij zou begrijpen."

Reïncarnatie
Over aardse incarnaties zei hij: "Ik mijn vorige leven ging ik rijden in een auto. Toen woonde ik in Spanje, en wat denk je? Ik reed niet in Spanje maar in Frankrijk."
Rond zijn achtste (juni 2001) zei Karim: "Eerst had ik een soort? droom (visioen misschien?). Toen zat God op een boom, en ik was een volwassen man, ik denk 25 jaar of zo, of wat ouder. Een oud omaatje ging daar dood, en ik ging na een week dood. Ik zei Oh, dat is niet leuk, zo'n soort droom, hoe kwam dat allemaal? Nou, zei Karim, omdat er een aardbeving kwam, en jullie en een heleboel andere mensen gingen ook dood, en dat omaatje was eerder dood gegaan, die was doodgegaan omdat God niet wilde dat ze dat ook nog eens zou meemaken, daarom heeft hij haar een week eerder laten doodgaan.
Ik denk dat God boos is op de mensen."
Een andere herinnering deed zich voor toen Veronica Karim naar bed bracht: "Zijn vader kwam binnen om hem welterusten te wensen. Ineens zegt Karim tegen zijn vader: Pap ik krijg ineens een raar soort beeld van jou. Jij zit in een stenen huis, met vuur of zo voor de deur, een soort fakkel aan de deur. Het lijkt wel de oertijd. Je bent oud en zit in het huis van blauwe steen. Ik vroeg aan :Karim: Wat was hij dan? Je vader of opa? Karim zei: Mijn vader, maar ik was nog erg jong, ik denk een kind."
Tijdens ons bezoek vertelde Veronica ons dat Karim haar toen hij heel klein was vertelde dat hij heel weinig op aarde had geleefd. Voor zijn huidige leven is hij ineens doodgegaan. Hij vertelde haar hoe hij naar haar toe was gekomen en hoe hij geboren werd. Ook maakte hij een tekening van het zonnestelsel en dat klopte volgens Veronica allemaal aardig.
Toen hij vijf was, werd hij een keer heel boos en wou hij Veronica van alles vertellen. Hij zei: "Ja, maar ik weet veel meer dan jij. Ik ben veel wijzer dan jij, maar ik zit in een kinderlichaam en kan de woorden niet vinden." Veronica begreep hem toen niet.

Op school
We hebben al vermeld dat Karim een nare ervaring doormaakte toen hij op zijn zevende een lezing hield over astronomische onderwerpen.
Ook in andere opzichten had hij het lang niet altijd naar zijn zin op school. Op de basisschool verveelde hij zich altijd. Tegenwoordig zit hij op de VMBO, maar hij het vindt heel vervelend op school, omdat hij eigenlijk andere dingen wil leren. Overigens is hij in het verleden als hoogbegaafd gekarakteriseerd.

Geestverschijningen en stemmen
De achtjarige Karim zei een keer tegen zijn moeder: "Mam, ik heb eerst een man in jouw slaapkamer gezien die zat te schrijven, aan een soort tafel, en hij zat op een stoel. Hij had een donker pak aan, en een stropdas om zijn nek. Het waren hele mooie meubels. Hij zat in een soort vierkant en daar zag ik leek het wel of er gele en witte regen door heen zat." Toen hij acht jaar was, vertelde Karim zijn moeder ook dat hij dromen had over God. Veronica vertelt hoe het gesprek verliep: "Mama, ik heb altijd dromen, waar God bij is. Oh, vroeg ik, hoe ziet God er dan uit?Nou, zei Karim, MOOI natuurlijk, hij heeft een soort pet op (ik denk een moslimpetje, en ik denk dat het zijn Papa Abou Shama was [zijn opa van vaders kant] ). En hij had een kleine snor (wat zijn opa ook had) en een klein baardje (dit kan ik niet zo goed plaatsen). Zo'n twee jaar later, op 31 oktober 2002, vertelt Karim weer over Papa Abou Shama, dit keer expliciet. Veronica schrijft aan een vriendin: "Karim staat onder de douche en zegt: Mam, ik heb nu contact met Papa Abou Shama.(Papa Abou Shama is overleden toen ik in verwachting was van Karim.) Karim zegt: Ik heb nu een ander contact met hem, hij geeft me nu symbolen door, en ik hoef alleen maar nu de symbolen te roepen en dan heb ik gelijk contact met Papa Abou Shama. Dat is makkelijker, want het is al moeilijk om gewoon contact te krijgen, maar nu is het makkelijker gemaakt door symbolen te gebruiken. Ik kan hem gewoon vragen stellen, en dan kan hij antwoorden. Ik stel hem b.v. een vraag, wat het boek betekent dat hij me liet zien (toen Karim 7 jaar was heeft hij zijn Papa Abou Shama gehoord en gezien, en hij heeft hem een boek laten zien). Karim wist nooit wat het betekende omdat Papa Abou Shama Arabisch met hem praatte, en Karim spreekt weinig Arabisch. Nu heeft Karim dus aan Papa Abou Shama gevraagd wat dat betekende en wat het boek betekende. Hij kreeg als antwoord dat het boek als betekenis had dat hij duidelijk aan Karim wilde maken dat hij het was, als bewijs.( Ik denk zelf dat het de Koran was, omdat Karim mij vertelde dat er Arabische letters in stonden, en naar ik weet was de vader van mijn man een diepgelovige man) Karim zegt ook dat Papa Abou Shama altijd met hem wil praten."Uit een andere mail van Veronica: "Hij zei me ook dat er vaak 's avonds kinderen in zijn kamer waren, dode kinderen die dood gaan van oorlogen en zo, die komen dan samen met zijn spookje (zo noemt hij het kindspook dat bij hem is, al jaren). En die lopen dan in de rij door zijn kamer. Ik vroeg hem wat de bedoeling daarvan was. Hij zei dat hij dat ook niet weet. Ik weet wat hij bedoelt. Ikzelf heb het ook gehad en heb het nog dat ik veel dingen zie. Ook de stemmen hoor ik, niet van binnen mij, maar echt zoals iemand tegen mij praat. Soms waarschuwingen. Een mannenstem, het lijkt of hij door een telefoon praat, maar dan iets duidelijker. Soms hoor ik hen maanden niet. En dan weer ineens wel. Karim heeft dit ook."
Karim vertelde ons tijdens ons bezoek dat hij nog steeds bijna elke ochtend zijn opa aan zijn bed ziet.
Ook had hij een keer een verschijning van zijn oma gezien die hij aanzag voor zijn moeder Veronica.

Wat wil Karim in zijn toekomst gaan doen
Als kind wilde Karim volgens Veronica "als hij groot is Burgemeester of zoiets worden, en al het geld in de wereld in de vuilnisbak gooien, want geld is stom. En dan kunnen mensen gewoon dingen halen die ze nodig hebben. Oh, zeg ik net als heel lang geleden een soort van ruil. Ja, zegt Karim dat weet ik nog wel en dat is veel beter." en: "Karim zegt dat als hij groot is dan gaat hij een flat bouwen, en daar boven op gaat hij met een (soort) telescoop daar kijken, en dan zie je het met een (soort) computer en dan komt dat op de televisie, en Karim zelf komt dan ook op de televisie, om te laten zien dat mensen ook niet nog een een keer het heelal mogen kapot maken."

Tijdens ons bezoek vertelde hij ons ook dat hij een visioen had gehad waarin hij een winkeltje gaat beginnen en daarin les geeft in spirituele dingen. Ergens in een binnenstad, samen met anderen.

Zijn paranormale gaven
Uit de verhalen van Veronica en de deelname aan Binnenste Buiten kun je opmaken dat Karim vroeger veel ervaringen had die je als paranormaal zou kunnen kenschetsen. We vroegen ons tijdens ons bezoek af of hij nog steeds kan wat hij vroeger kon. Karim: "Ik kan het nog steeds, en ik sluit het niet bewust af. Het aantal ervaringen is wel minder geworden door drukte. Ik vind het tegenwoordig ook niet meer lastig, vroeger nog wel eens.
Ik zie altijd kleuren om mensen heen, aura's dus. Vooral bij mensen. [Vergelijk: Rivas, 2002]
Soms heb ik telepathisch contact met mijn moeder; dan wil ik zeggen wat zij wou zeggen. Niet alles, maar als zij zich concentreert komt er wel wat binnen. Maar ik doe dat [gedachtelezen] niet zomaar, vanwege de privacy en misschien is het ook beter om dingen op een normale manier te weten te komen."

Wel maakt Karim wel eens gebruik van zijn gaven bij voetballen; "Als je het dreigt te verliezen bij voetballen. Dan weet ik van tevoren hoe de tegenstander gaat schieten."

Karim maakt wel eens gebruik van speciale stenen als hulpmiddel om de toekomst te zien.

Engelen
Veronica schrijft over een waarneming van een engel door Karim: "Verleden week woensdag heeft hij ook een engel gezien, hij vertelde dat hij heel groot en wit was, en schitterde. Hij had een wapen in zijn hand waar allemaal stralen uit kwamen. Maar hij keek wel boos, de engel. Maar hij keek niet boos naar Karim.
Hij vertelde dat de engel helemaal wit was en schitterde. Hij was erg mooi zei Karim."

Karim zelf vertelde ons tijdens ons bezoek bij hen thuis dat hij engelen gelijkstelt aan buitenaardse wezens.

Tijdens een bezoek aan Madurodam zag Karim een grote engel op een muur.

Overigens vertelde hij ook over Iso, een soort beschermengel. Hij kent Iso niet van een leven op Sirius of Vissirius. Het gaat om een soort jonge beschermengel die Karim eigenlijk heel goed begrijpt. Het is een vriendje dat hij bij zich heeft en hij kan hem gewoon zien. Iso is half dolfijn.

In Binnenste Buiten vertelt Karim op humoristische toon: "Ik zie ze al heel lang en soms komt het [hun bezoek] niet uit." Hij liet hen dat dan ook weten.

Dolfijnen
Karim deed ook algemenere uitspraken over dolfijnen:
"We zaten een documentaire te kijken over dolfijnen vanmiddag, zegt Karim: Dat zijn eigenlijk allemaal mensen. Zeg ik tegen hem: Nee joh, dat zijn dolfijnen dat zie je toch. Hij zegt: Ja NU zijn het dolfijnen, maar eerst waren het mensen. Ik zeg: Hoe kan dat nou? Nou, zei hij, als je ver bent, mag je zelf kiezen waar je wordt geboren en als wat je wordt geboren. En dus kan je ook als dolfijn worden geboren,want dat zijn geen vissen, maar verdere wezens als wij. Dus eigenlijk mensen die al veel hebben geleerd. En hoe verder je bent ontwikkeld des te meer keus heb je. En toen zei ik of je dan ook de keus had om helemaal niet meer geboren te worden, zegt hij: Ja, maar dan moet je wel heel hoog zijn. .Ja, dat mogen ze zelf weten, maar die worden dan geboren als Jezus of Mohammed, zulk soort hoge mensen."

Uitspraken over een baby
Toen Karim acht jaar oud was, deed hij uitspraken over zijn neefje: "Karim zegt dat de baby van Desiree en Dennis (Dennis is mijn oudste zoon, en Desiree is zijn vriendin) hun in problemen heeft gebracht, omdat hij (de baby) geboren wordt om het hele gezin te onderwijzen, zodra hij kan praten. Hij word net zo slim als ik (Karim) en zij wonen ook in onze buurt (zonder dat je het weet, want dat wordt gewoon zo geregeld), zodat Karim hem (de baby) kan helpen. Want het is moeilijk.
Karim zei ook dat de baby met de gedachten van Desiree praat (zonder dat Desiree dat in de gaten heeft). Daarom wil Desiree over dolfijnen en zo praten, want dat moet van haar kindje, zodat ze hem beter kan begrijpen later (zeg maar een voorbereiding).
Maar Karim kan ook helpen later. Ook komt het kindje om Dennis te leren dat hij niet meer zo moet jokken, want waarheid is belangrijk, en om hem te leren dat hij nou eenmaal dingen moet doen in zijn leven. Maar dat zal wel moeilijk worden.
Karim is ook gekomen om Oma in dit leven nog te leren dat ze meer van haar hersens moet gebruiken. Maar hij hoopt dat als hij zelf ouder is,dat ze het van hem aanneemt, zodat het nog in dit leven kan gebeuren. Daarom woont ze ook hier in onze straat, maar heeft het niet in de gaten."

Oude zielen
Veronica schrijft: "Hij ziet ook in de ogen van mijn kleinzoon van 5 maanden dat het een ouwetje is. En dat hij bij ons in de familie is geboren, omdat hij veel van Karim moet leren, en Karim van hem, hij zei letterlijk: ' Dat is toch logisch want wie anders dan ik zou hem begrijpen, denk ik.'"

Berichten op de computer
Karim beweerde enkele jaren geleden dat hij veel berichten op zijn computer 'doorkreeg'.
Zijn moeder Veronica schrijft: "Dit zijn ook wiskundige tekens ( waar ik niets van begrijp). Die dateren ook van verleden jaar. Ik zou er toch zo graag achter willen komen wat het betekend, en waarom deze tekens op het computerscherm verschijnen, en ook op zijn game boy..."
Dit zijn voorbeelden:
"3a-6gfx
gxf3d
gfx-4d
4d-3d (deze was erg groot geschreven zei hij toen)
3dfx-4dfx (met blauwe achtergrond en rare letters erbij)
Misschien is er iemand die een wiskundig wonder is, of iemand die zo iemand kent???
Hij zegt dat het berichten zijn met cijfers en letters die hij niet kan omschrijven. Soms met een blauwe achtergrond. De laatste die hij had gehad was vandaag op de Game boy. Er stond volgens zijn woorden "3 D FX-4 D FX . Dat bericht heeft hij al vele malen gehad. En hij weet alleen dat het betekent dat we van 3 naar 4 D gaan, maar wat de FX betekent weet hij ook niet. Ook zegt dat er soms allerlei letters door elkaar staan. Ook vreemde letters en hij weet niet wat het betekent. Dit vertelt hij me al een poosje en ik weet eigenlijk niet wat ik er mee kan doen, omdat hij mij vaak vraagt wat het betekent. Hij zegt ook dat hij denkt hij de enige is die dit kan zien. Het duurt enkele seconden en dan is het beeldscherm weer normaal."

Commentaar van de auteurs
Dit voorbeeld overtuigt ons volkomen van de oprechtheid van Karim en zijn moeder Veronica. 3 dfx en 4 dfx zijn namelijk gewone computercodes die verwijzen naar de videokaart van een computer. Ze zijn dus helemaal niet zo mysterieus als Karim denkt en zeker ook niet paranormaal.

Oorlog
Karim had het ook over oorlog, waarschijnlijk in profetische zin: "Over Oost Egypte, Australië, China, Zuid-Korea en Hong Kong. In Hong Kong zitten veel belangrijke vechthuizen. Wat belangrijk is aan Oost Egypte is dat ze onder de grond huizen en mensen hebben, en een rivier houden [?] ze tegen. Belangrijk in China (behalve Hong Kong) was dat ze veel vechters hadden. China had ook hele mooie gebouwen. Andere landen wilden dat afpakken. Zuid-Korea had goede apparaten. Ze kregen veel apparaten uit Japan. Maar ze deden het gratis. Dat vond Japan niet leuk. Dus ze wilden oorlog. Korea was gierig. Australië had veel eten en was blij. Egypte moest blij zijn met hun gravers. Vanuit Amerika kreeg Australië veel make-up [sic],want de USA had geen oorlog, maar de make-up spullen komen officieel uit Egypte. Maar Egypte gaat geen make-up aan Australië geven,want ze hadden oorlog. Daarna was het weer verdrietig. Er gingen heel veel mensen dood in Australië. Want Amerika had ze genept met de make-up. Er zat gif in."

Zoveel informatie
Veronica vraagt zich af hoe het is als je zoveel weet als Karim:
"Soms moet dat kind het heel moeilijk hebben denk ik .Met zoveel informatie. Ik probeer zoveel en zo goed mogelijk hem te begrijpen, want hij zegt zelf dat hij bij mij is geboren, omdat hij wist dat ik hem zou begrijpen en begeleiden op zijn pad. Hij zegt dat ik meer begrijp dan ik zelf weet of voordoe. Karim zelf vind het niet zo erg dat hij van alles ziet, hij zegt: dan zal het wel belangrijk zijn dat ik het moet zien. Het zal wel een soort boodschap zijn. Hij vind het niet echt vervelend. Alleen zei hij dat hij wel eens 'door gewone ogen zou willen zien'.
Ik weet dat ik een nieuwetijdskind heb. En ik ben ook erg trots op hem en blij dat hij mij en zelfs zijn vader (die er nu ook begint voor open te staan) gekozen heeft. Maar het is gewoon ook mijn angst dat hij zich later niet staande kan houden in de maatschappij. Karim is mijn eigen engel, want hij zegt ook dat deze wereld zoals hij nu is niet lang meer bestaat. We gaan naar een andere dimensie als we het redden, zegt Karim."

Karim en andere kinderen
Karim had als jong kind wel vriendjes, maar normaal gesproken vertelde hij hun geen spirituele dingen.
Een buurjongen, Chahin, kon Karim meer dan gemiddeld volgen. Veronica noteert hierover op 8 december 2002, toen Karim 10 jaar oud was:

"Hij is tegenwoordig met de natuur bezig met bomen, enz. Samen met zijn buurjongetje zijn ze door het park aan het zwerven, op zoek naar helende bomen en stenen. Ze maken er thuis notities van en daarna word het straatnieuws uitgeprint om in de buurt te gaan rondbrengen (het kost me een vermogen aan cartridges en papier, maar ik vind het zonde om het af te remmen.) Hier volgt een stukje van het straatnieuws van vandaag: 'Chahin en ik zijn vandaag op waardevolle dingen getrapt. Wij zijn de straatnieuwsschrijvers. We zijn op 2 bomen getrapt, de 1e boom in de straat. Hij is helemaal groen. Hij beschermt je tegen kou, en maakt je ademhaling beter. De 2e boom maakt je ogen beter. Hij staat in het kleine parkje, hij maakt je neus meer open. Dit was het straatnieuws van deze week. 'Steen nieuws: er zijn veel zeldzame stenen gevonden door Chahin. Hij kan voelen wanneer er een zeldzame steen is. En ik kan weer voelen en weten wat de natuur tegen mij probeert te zeggen. Afz.: Schrijvers en ontdekkers Karim en Chahin.'"

Op 10 maart 2004, toen Karim 11 jaar oud was, schreef Veronica:
"Ik vroeg hem hoe ze naar fantasieland gingen. Karim zei dat er een boom in het kleine parkje staat in de vorm van een Y. En daar gaan ze op zitten en dan gaan ze gewoon. De kopietjes van hun blijven gewoon hier, want anders worden de ouders ongerust. Dus je kan gewoon praten tegen die kopietjes, want binnen een nanoseconde wordt het doorgegeven. Wij moeten naar het hart van God, want de wereldleiders zijn al boven de navel van God, er zit een hoop storing. Die moeten wij gaan weghalen.
Karim is een paar dagen geleden naar fantasieland gegaan met een vriendje en zijn zusje van 3 en Raphael (dat is mijn kleinzoon van bijna 2 jaar) Hij zegt dat ze dat kunnen omdat ze alle 4 dezelfde energie hebben. Daardoor kom je in fantasieland. Als je met een groepje dezelfde energie hebt.
Je bundelt alle fantasie en echte dingen bij elkaar, en je krijgt een mooie wereld, maar op de oude wereld leeft er een soort kopie, net zoiets als 3 D mensen ( zoals mijn vader).
Tenminste een mooie wereld, nu hebben ze de fantadetectives nodig. De wereldleiders verwoesten fantasiewereld. Je kan er de leukste cartoonfiguren tegenkomen.
Het is er erg gevaarlijk geworden, je zit 1/4 deel van een uur half en half, maar dan kan je alle wezens zien die je maar wenst.
[Karim vertelt:] 'Iso (zijn beschermer) en ik werken heel goed samen, maar we hebben Raphael en Sarah nodig (Raphael is mijn kleinzoontje en Sarah is een buurmeisje van 3 jaar). Dat zijn ook kristalkinderen. En er bestaan er nog veel meer. Er waren eens 4 madeliefjes en in elke madelief stond een naam van ons in mijne stond K.S. En van hunnie stonden ook hun letters. Nou dat kan geen toeval wezen he? En weet je wat ook geen toeval kan wezen?
Die ster met stralen die nu in het heelal uit elkaar spat. Die supernova daar zijn wij voor geroepen. Het is erg leuk om te doen. En het is niet gevaarlijk, want we worden beschermd. Alleen voor niet-indigo en kristal kinderen is het wel gevaarlijk, maar die zijn er niet voor geroepen om het te doen.'
Hij zegt dat het erger word de strijd in fantasieland, want het donker vecht heel erg tegen de kinderen (kristal en indigo). Dat zul je binnenkort zien aan de wolken, want die worden heel anders dan nu. Het klimaat is ook veranderd in fantasieland, en dat is nu ook op de aarde zo. Wat daar gebeurt, gebeurt hier ook.
Ik vroeg hem of er bij dat donker dan ook misschien kinderen waren. Hij zei: Ja. zeg maar van wel. Maar daar kunnen ze niks aan doen, die zijn allemaal opgestookt. Dat is gewoon zo."

Irritante klasgenoot
Veronica:
"Bij Karim in de klas zit een jongetje wat zeer irritant is. Vechtpartijen uitlokken en zo, lelijke woorden zeggen, de juffrouw slaan en schoppen, echt niet leuk meer. (Karim heeft begrip voor hem trouwens.) Karim heeft er weinig tot geen last van, van dat jongetje Dat komt zo: hij stuurt hem altijd een blauwe straal, en daar wordt dat jongetje rustiger van, en houdt meestal op. Karim zegt dat het bewuste jongetje altijd boos is. Ik vroeg hem: Hoe weet je dat dan? Karim zei: Dat kan ik zien want hij is rood of oranje om hem heen. Zoals jullie weten ziet Karim ook de aura's van mensen en dingen. Maar zoals hij zegt, misschien praat zijn moeder niet veel met hem of begrijpt ze hem niet. Ik zei: Hoezo denk je dat? Nou, zei Karim, want anders deed hij niet zo. Want ik denk dat hij een ander soort kind is en veel weet .Want hij vraagt vaak aan mij wat voor kleuren heb ik?
Ook zei Karim dat als er alsnog een vechtpartij uitbreekt in zijn klas, dat hij ook altijd een straal naar de juffrouw stuurt en haar vraagt in gedachten of ze komt. En dat is zo raar, zei Karim. Ze staat dan ineens voor je neus, zo snel dat het lijkt alsof ze vliegt.

Paranormaal genezen
Karim kan paranormaal genezen. Veronica beschrijft het proces als volgt: "Hij maakt een kanaaltje van zijn handen, waar hij de energie van boven laat doorstromen. En hij zet dan zijn handen in buisvorm op mijn buik, en ik voelde werkelijk de warmte er tussen door stromen. Hij had het eerder ook zo met mijn oor gedaan, toen ik oorontsteking had, en het was weg de pijn. Nu is de pijn ook minder, maar Karim zei dat het pas vannacht of morgen te merken was. Dus we wachten af."

Anders zijn
Veronica:
"Ik merk wel bij hem dat hij nu begint om zichzelf anders te vinden als anderen. Hij zei b.v.: Mama ik ben anders he of misschien ben ik niet normaal. Ik schrok me rot en zei: Waarom denk je dat? Karim zei: Omdat ik zoveel weet en omdat ik al toen ik heel klein was al zoveel wist. En dat klopt toch niet, want kinderen horen toch niet zoveel te weten, dat horen ze toch te leren? Moeilijk hoor dit. Hij wist ook heel veel al vroeger en nu nog, dingen die hij normaal gesproken ook niet kon en kan weten. Maar het zij zo."
Elders noteert zij echter:
"Ik ben zo blij met mijn engeltje dat ik (we) van hem mogen leren. Als je zulke dingen hoort van een kind kan je niet anders dan het geloven, want waar haalt hij het vandaan? Want als volwassene weet je dingen van het erover lezen, maar dan nog soms heb je twijfels. Maar als Karim zo praat, wat vaak gebeurt, dan hoef je niet te twijfelen. Want hij weet het nog gewoon, en voor hem is het de gewoonste zaak van de wereld, hij pakt het gewoon uit zijn tas.
Hij heeft die avond ook nog gezegd: We denken dat we beneden zijn ( op aarde) Maar dat is eigenlijk niet zo. In het echt zijn we boven."

Bacteriën
Karim vertelde over ziekte dat "als je ziek bent in je lichaam, dan is er een soort orkaan of aardbeving ergens in je lichaam, want wij hebben een soort lichaam zoals God, want wij zitten in God. En misschien zijn wij wel een "soort" God voor die bacteriën of hoe dat ook heet, die weer in ons lichaam zitten." Karim vroeg zijn moeder al eerder, toen hij 8 en een half jaar oud was, waarom er bacteriën in ons lichaam zitten. Veronica: "Ik probeerde dat uit te leggen,en zei dat je allemaal atomen en moleculen in je lichaam hebt (op een kinderlijkere manier dan hier beschreven). Maar voor Karim is het logisch, dat wij mensen en alles in God zijn lichaam zitten. Toen zei Karim: Mama dus misschien wonen er allemaal kleine wezentjes in je lichaam, en daar komt dan ook nooit een eind aan, want dat gaat maar door en door. Want in dat lichaam zit dan ook weer een lichaam, enz. enz. Toen vroeg ik aan Karim: Als wij dan in God zijn lichaam zitten, misschien zit God dan ook wel in een andere hogere Gods lichaam. Nee zei Karim, dat kan wel even door gaan, maar dat stopt weer, omdat God God is. En dat is het hoogste. Maar in het klein kan het wel zo lang doorgaan zonder einde. Maar niet zover in het groot. Want er is geen God boven God."

God
Veronica schrijft over de negenjarige Karim op 18 november 2001: "Ik had net even een spiritueel gesprekje met Karim. Hij vertelde me dat alle mensen in het echt één zijn. Omdat we allemaal deeltjes van God zijn. En de armen kunnen niet zonder de handen. God is ook nog niet zo erg oud als dat de mensen denken, misschien is hij 16 miljoen jaar. Of ouder. Maar dat is jong in het geheel. God laat ook wel eens de tijd stil staan. Dat is ook gebeurd toen ze de piramides bouwden. Of net af hadden. Toen is ook de tijd blijven stilstaan. Dat is een soort klok, die piramides. We leven eigenlijk omdat God ook geen zin heeft om miljoenen jaren op een bankje te zitten, dat wordt saai. Alles is nu (voor Karim heel logisch, voor mij soms niet), want in elk deel van God zijn lichaam leef je. Als je vanuit het heelal naar de ruimte kijkt, dan zitten er allemaal zwarte gaten en tunnels in, daar kan je doorheen gaan, en dan kom je in je vorige leven of in je leven dat je later leeft terecht. Als je indiaan bent geweest, dan ben je dat weer, als je uit die tunnel of zwart gat komt. Als het lukt. In God zijn lichaam zitten alle herinneringen van al je levens. Dus nu leef je in de buik van God, maar je andere leven kan net zo goed in God zijn arm zitten, op dit moment.'
Een relevante vraag van Karim in dit verband is:Mama, als God overal is, zijn wij toch ook overal?
Karim zei toen hij ongeveer 7 jaar was "dat je een grote ziel boven hebt, en dat als je weer naar boven gaat aan elkaar word geklikt als knex. En dan ben je weer een met je grote ziel, en die grote ziel heeft ook weer een een nog grotere ziel, en op een dag worden die ook weer aan elkaar geknext, enz enz. Totdat je op een dag heel lang nog, aan God wordt geknext."
In de documentaire Binnenste Buiten zegt Karim over God: "God is iemand die het hele universum, niet slechts de aarde, heeft geschapen."

Vervolg: De droom van GodContact: Titus Rivas