Titel

Op zoek naar Michael

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 16 November, 2006)

Samenvatting

Brieven: De speurtocht van Wim D. naar zijn grote liefde Michael


TekstIII. Op zoek naar Michael

KRO spoorloos
Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM

Dhr. W.J. D.
Honigbijenhof 14
N.

N. 18- april-1995

Geachte heer, mevrouw.
Met tranen in mijn ogen kijk/keek ik regelmatig naar Uw programma, vooral toen dat nog werd gepresenteerd door Han van der Meer.
Van een kennis begreep ik, dat er weer een nieuwe reeks programma's is gestart.

Hij maakte mij erop attent, omdat ik al sinds mijn relatie met Michael L. geb. dat. 18-december-1966, wonende in DUITSLAND, stopte, toch naar hem verlangde.
Michael, was in de tijd dat ik hem leerde kennen, aan drugs verslaafd, en zwierf rond in N.
Meteen toen ik hem zag werd ik verliefd op hem.
Ik leerde Michael kennen in juni 1992, en onze relatie liep -maar- tot oktober 1992.
Die tijd lijkt heel kort; enigszins is ze ook veel te kort,anderzijds hebben weinig mensen zo intensief met iemand samen geleefd denk ik.
Nachten heb ik om hem gehuild, en zelfs nu 3 jaar nadat ik hem ontmoet heb, denk ik nog elke dag aan hem.
Vrienden van mij, snappen dat niet -altijd-.
Maar voor mij bestaat er maar een ware, en dat is hij.
Misschien dat hij destijds alleen met mannen naar bed ging voor geld, om drugs te kopen; ik weet wel dat dat gebeurde, maar of hij ook echt homoseksueel is weet ik niet.

Ik zou zo graag willen weten hoe het hem nu vergaat!
Het enige wat ik nog van hem weet, is dat hij is opgepakt -mede op mijn verzoek, omdat ik er niet tegen kon dat hij zich zo kapot aan het maken was-, hij is inmiddels ontslagen uit het LKH in BEDBURG-HAU tel no., want ik kreeg de kerstkaart vorig jaar retour met de mededeling dat hij ontslagen was, en men wist kennelijk niet waar heen/of men wou het niet zeggen uit privacy-overwegingen.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zoudt U hem voor mij willen opsporen in Uw programma?
Alvast mijn hartelijke dank.
Hoogachtend,
W.J.D.


KRO spoorloos
Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM

Dhr. W.J.D.
Honigbijenhof 14
N.

N. 26 - augustus - 1995

Op 18 - april - 1995 schreef ik U de brief waarvan U bij dit schrijven een copie ontvangt.

Zeer onlangs ben ik met behulp van een overbuurman op speurtocht gegaan naar Michael L. We hebben hem in zoverre gevonden, dat er een telefonisch contact via het antwoordapparaat is geweest, waarop hij -helaas voor mij- geen contact meer met mij wenste te hebben.
Hij vroeg of ik hem met rust wilde laten. Deze wens van hem zal ik, hoe veel moeite me dat ook kost alleen al uit liefde voor hem respecteren.

Bij deze wil ik U dan ook bedanken voor U medewerking.
Met vriendelijke groeten,

W.J.D.


N., 26-11-1995
Ha die Wim!!!
Ik heb interessant nieuws voor jou (voor ons allebei eigenlijk). Toen ik een beetje hersteld was zondagavond heb ik toch nog Meneer L. gebeld. Ik heb hem erop gewezen dat het fijn zou zijn als we een soort afspraak konden maken.
Hij zei toen dat hij dat zelf ook wel wou. Hij werkt echter voor een bedrijf met zeer wisselende diensten. Het is nu nog niet eens zeker of hij met de kerstdagen moet werken. Vorig jaar moest hij dat wel, zodat de kans wel extra klein is geworden.
Daarom hebben we een voorlopige afspraak gemaakt voor de 23e december, de zaterdag voor kerstmis dus. Er is een kleine kans aanwezig dat dit nog wordt verzet, maar voorlopig mogen we er gerust vanuit gaan dat het doorgaat. Als het doorgaat, zal Meneer L. zelf opbellen op vrijdagavond (22 december). Het is dan in de eerste plaats de bedoeling om ergens met elkaar in het centrum af te spreken en daar bijvoorbeeld samen te gaan ontbijten. Volgens mij zou hij die dag ook een concert kunnen geven in N., zodat hij niet de hele dag met ons op kan trekken. Thomas zal waarschijnlijk ook mee komen, als het mogelijk is. Ik vroeg ook heel expliciet of hij er bezwaar tegen had als jij er bij zou zijn. Hij zei vrij vertaald: Natuurlijk niet, joh, laat hem er vooral ook bij zijn!

Trouwens, Thomas woont al niet meer in de kliniek, maar in een apart huis, dus daarom konden we hem niet bereiken.

En nog iets nieuws: De moeder van Thomas en Michael zelf was een Duitse, geen Spaanse. Michael is dus een halve Duitser, een "halfbloed" dus. Maar zijn ouders zijn dus gescheiden, al jaren lang.

Meneer L. was erg aardig en toen ik na het maken van de afspraak het gesprek al weer wilde beeindigen, kon ik merken dat hij dat niet leuk vond. Ik zei dan ook: We kunnen best nog wat langer praten wat mij betreft. En toen kreeg ik dus bovenstaande informatie. Hij had het er ook over dat hij benieuwd naar ons was, en ons graag wilde leren kennen.

Hopelijk kun je tot die dag wachten, Wim!

Vond je het verder wel enigszins leuk in Arnhem? Ik dacht het wel, hè?

Vanavond zit ik bij Jo, maar je kunt me wel even bellen tussendoor. Anders zie ik je misschien donderdagavond, of anders daarvoor nog wel een keertje overdag. (Dinsdag is mijn vaste avond, waarop ik naar Peter ga. En woensdag heb ik een speciale avond bij mij thuis voor Jo en een historicus, waar verder niemand bij kan zijn.) Hou je taai tot die tijd, Wim, en pieker niet teveel!
Hartelijke groeten van

Titus- IV. Brieven rond hulpverlening

- Terug naar het begin

Inhoudsopgave van Geen Goed Leven, Geen Goede Dood

Contact: titusrivas@hotmail.com

Artikelen van Titus Rivas over sociale kwesties (inclusief columns)