Titel

De bijna-doodervaring van Ruby Graupera-Cassimiro

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 4 May, 2016)

Samenvatting

De zojuist bevallen Ruby Graupera-Cassimiro beleefde een nabij-de-doodervaring tijdens een langdurige hartstilstand en bleek daarna wonderlijk snel te herstellen.


Tekst


De bijna-doodervaring van Ruby Graupera-Cassimiro: 45 minuten hartstilstand – mèt BDE

Op 23 september 2014 deden artsen van het Boca Raton Regional Hospital in Florida hun uiterste best om een 40-jarige patiënte te reanimeren door haar elektrische schokken toe te dienen en haar hartmassage te geven. De patiënte heette Ruby Graupera-Cassimiro uit Deerfield Beach en hun reddingspogingen namen zo'n drie uur in beslag. Daarvan vertoonde de vrouw drie kwartier achter elkaar geen polsslag.
De vrouw had zojuist een keizersnede ondergaan om te bevallen van haar dochter. Daarbij bleek zij te lijden aan de zeldzame aandoening vruchtwaterembolie, waardoor het vruchtwater uit haar baarmoeder in haar eigen bloedstroom was beland en uiteindelijk een gevaarlijk bloedstolsel in haar hart veroorzaakte. Ze kreeg een hartstilstand en verloor het bewustzijn.
Toen de reanimatiepogingen niets op leken te leveren, vroegen de artsen haar familie naar binnen te komen om afscheid van Ruby te nemen. Haar familie verliet de ruimte na verloop van tijd weer om vurig voor haar te bidden. De artsen stonden al op het punt om haar dood te verklaren, toen er opeens weer een signaal op haar hartmonitor te zien was. De dienstdoende verpleegkundige Claire Hansen legde een verband met het gebed van de familieleden van Ruby en moedigde hen aan er vooral mee door te gaan.
Een dag later was de patiënte al weer zozeer hersteld dat haar men kon loskoppelen van de apparaten die haar kunstmatig in leven hadden gehouden. Wonderlijk genoeg bleek ze geen hersenbeschadiging of andere verwondingen te hebben opgelopen door de reanimatie en al gauw was ze weer het toonbeeld van gezondheid. Dit gold ook voor haar pasgeboren dochtertje Taily. Het overgrote deel van de betrokken artsen en verpleegkundigen beschouwt deze casus als een van de weinige echte medische wonderen die ze hebben meegemaakt en schrijft het herstel van de patiënte toe aan een soort goddelijk ingrijpen.

BDE
Een paar uur na de reanimatie vertelde Ruby dat ze een droom of visioen had gehad waarin ze in gesprek was met een geestelijk wezen dat ze als haar overleden vader beleefde. Deze gaf haar te kennen dat het haar tijd nog niet was. Ze herinnert zich een licht achter haar vader en de aanwezigheid van nog een heleboel andere geestelijke wezens. Ze bewoog zich in die spirituele wereld trouwens niet voort door te lopen, maar door te zweven. “Het was er vredig. Er is niets om bang voor te zijn.” Op een gegeven moment kreeg ze het gevoel dat ze tegen werd gehouden door een soort kracht. Tot hier en niet verder. “Op dat moment begreep ik dat ik er niet zou blijven. Ik ga weer terug. Het is mijn tijd nog niet. Het is de bedoeling dat ik hier ben.”

Titus Rivas

Bronnen
– Ally, R. (2014). 'Miracle Mom' Talks About Her Near Death Experience. CBS Miami, 11 november.
– Ellis, M. (2014). Miracle mom returns from the dead, saw glimpse of the afterlife. Godreports, 11 november.
– Philip, A. (2014). Woman ‘spontaneously’ revives after 45 minutes without a pulse. The Washington Post, 10 november.

Deze recensie werd geplaatst in Levenslicht 41, winter 2014/2015, blz. 14.

Contact: titusrivas@hotmail.com