Titel

Fijnstoffelijkheid

Geplaatst door

Stichting Athanasia   (publicatiedatum: 1 August, 2012)

Samenvatting

Allerlei tradities beweren dat er naast ons fysieke lichaam en onze ziel ook nog een of meer andere 'fijnstoffelijke' lichamen bestaan.


Tekst

Fijnstoffelijke lichamenAllerlei tradities beweren dat er naast ons fysieke lichaam en onze ziel ook nog een of meer andere 'fijnstoffelijke' lichamen bestaan. Stichting Athanasia neemt die tradities niet zo maar over maar is wel geinteresseerd in spontane ervaringen van naieve waarnemers, met name jonge kinderen, die inderdaad kunnen wijzen op het bestaan van zo'n fijnstoffelijk lichaam of aura.

Uittredingen
Uittredingen of Buitenlichamelijke Ervaringen (BLE's) kunnen net als (andere) waarnemingen van een fijnstoffelijk lichaam extra belangrijk zijn als ze worden gemeld door jonge kinderen en andere mensen die er nooit van hadden gehoord. Uittredingen lijken soms sterk op lucide dromen en dus is het zaak om de fenomenen goed van elkaar te onderscheiden.
Verder lijken vooral uittredingen bij bijnadoodervaringen extra bewijskrachtig, hoewel er ook interessante gevallen buiten deze context bekend zijn.

Artikelen
- Aanwijzingen voor een fijnstoffelijk lichaam, door drs. Titus Rivas

Boeken van Athanasia