Titel

Doorschijnende gedaante bij perimortale ervaring

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 25 March, 2012)

Samenvatting

Een Belgische cursiste van de NHA cursus Parapsychologie, Linda Moens, stuurde Titus Rivas een ervaring rond haar overleden echtgenoot.


Tekst



Doorschijnende gedaante in een lang kleed

door Titus Rivas

Een Belgische cursiste van mijn cursus Parapsychologie, Linda Moens, stuurde me in augustus 2011 de volgende ervaring. Ze reageerde hierbij op een oefenopgave over dromen en verschijningen van overledenen.

"Een aantal jaren geleden heb ik mijn overleden echtgenoot eens 'gezien' aan het voeteneinde van mijn bed. Het was donker, het was nacht, en ik werd wakker van iets. Ik was alleen in de kamer. Mijn dochter sliep in de kamer ernaast. Ondanks het feit dat het donker was zag ik toch een gedaante waarvan ik met volledige zekerheid wist dat het Alex was.
Ik zag geen gezicht. Het was een soort 'doorschijnende gedaante gekleed in een lang kleed'. Ik zei: Ah, mijn ventje, kom je eens kijken hoe het met mij gaat? Ik heb toch een aantal minuten (voor mij althans een aantal minuten) naar het gedaante gestaard. Daarna heb ik mijn hoofd gedraaid om naar zijn foto te kijken die levensgroot aan zijn kant van het bed hangt.
Toen ik terug naar het gedaante wilde kijken was het weg. Ik vond het jammer dat hij al weg was, want ik was helemaal niet bang. Geen enkel moment heb ik schrik gehad, omdat ik gewoon wist dat het Alex was. Voor mij heeft dit als gevolg dat ik gerustgesteld ben dat ik weet dat Alex “over me waakt” en altijd bij mij is. Zoals er op zijn rouwprentje staat: 'jij, altijd onzichtbaar bij mij…'.

Verder droom ik soms van Alex. Hij ziet er dan altijd goed uit, niet meer ziek. En hij is blij. En ik ben dan nog blijer, want ik heb hem weer eens teruggezien…”

Casus gepubliceerd in Terugkeer 22(4), winter 2011, blz. 19.

Reacties: titusrivas@hotmail.com