Titel

De bijna-doodervaring van J.K. uit R.

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 3 October, 2009)

Samenvatting

Artikel van Titus Rivas en Anny Dirven over de bijna-doodervaring van 'lichtwerker' J.K.


Tekst

De bijna-doodervaring van J.K. uit R.

Op een parabeurs in Den Bosch van 23 juni 2007 ontmoetten wij dhr. J.K. uit R., een zogeheten 'lichtwerker'.

Op 5 juni 1991 moest J.K. worden geholpen aan een goedaardige, maar pijnlijke fistel. Hij lag er negen dagen voor in het ziekenhuis. Na afloop van de operatie kwam hij niet direct uit de narcose, maar hij kreeg een 'schijndoodverschijnsel' zoals J.K. dat zelf noemt, dat volgens hem 17 minuten duurde. De artsen begrepen niet hoe dit mogelijk was zonder dat hij er iets aan over hield. Ze zwijgen er inmiddels over, omdat ze zijn ervaring niet kunnen verklaren.

Tijdens het 'schijndoodverschijnsel' kreeg J.K. de volgende ervaring: "Ik zag eerst mijzelf liggen en toen zag ik om mij heen licht, maar ik kon daar niet naartoe. Toen kwam ik niet door een tunnel, maar een lange weg en die liep spits af. Die weg kwam tenslotte op een groot ijzeren hek of poort uit, met stenen pilaren. Er stonden twee figuren bij. De ene was in het grijs, met een kap en hij had geen gezicht. Die andere had een wit kleed aan, maar dan met een gezicht dat niet helemaal zichtbaar was. Toen kruisten ze twee zwaarden en ik mocht niet verder gaan. Ik kon er niet heen, maar het was er heel mooi. Ik mocht dus niet door die poort gaan. Toen zei een van hen: 'Dit is nog niet volbracht, want er moet nog iets gebeuren.' Ik weet niet wat hij bedoelde."

J.K. wilde eigenlijk niet terug naar zijn lichaam, want er ging zoveel vrede, liefde en rust van het licht uit. Hij had vooral in het begin een verlangen naar de andere wereld en was helemaal niet meer bang voor de dood. "Ik heb nog wel eens het idee dat ik de ervaring over wil doen. Ik krijg wel eens uittredingservaringen, maar soms wordt het daarbij afgekapt met de mededeling: 'Dat is niet nodig, je weet al genoeg.'"

Na de BDE ontdekte J.K. een gave bij zichzelf. Hij is vanaf dat moment gaan werken met de energie van het Licht. Voor de ervaring stond hij sceptisch tegenover het paranormale, ook al omdat hij een tijdje gevaren heeft en men in die kringen in het algemeen een beetje sceptisch ingesteld is. Wat dit betreft is hij dus sterk veranderd. Zijn negentigjarige moeder vindt hem tegenwoordig 'mysterieus'.

Titus Rivas en Anny Dirven

Dit artikel werd gepubliceerd in Terugkeer 18(4), winter 2007, blz. 24
Het is opgenomen in de bundel Van en naar het Licht, van Titus Rivas en Anny Dirven.

Contact: titusrivas@hotmail.com