Titel

Twee ervaringen met voorschouw

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 17 August, 2009)

Samenvatting

Twee precognitieve ervaringen van dezelfde persoon beschreven voor het Tijdschrift voor Parapsychologie.


Tekst

Twee ervaringen met voorschouw van Wilma B.-J. uit Z.

I. Droom over de buren
"Het was in 1979 in de nazomer dat ik op een nacht een droom kreeg die een dag erna uitkwam, ik besefte tot nu toe niet dat het een voorschouw was. In die nacht droomde ik dat de buurvoruw die in verwachting was een baby kreeg, een meisje. Ik was bij de bevalling aanwezig en zodra de baby geboren was, heb ik samen met de buurman de nageboorte in een krant gewikkeld en in de vuilnisemmer gegooid. Toen ik bij de moeder terugkwam, raakte de baby in ademnood en leefde nog 1 uur. Op dat moment zie ik haar moeder aankomen met een bos bloemen, een lach op haar gezicht, omdat ze blij was om er een kleinkind bij te hebben. Nadat ze dus bij haar kleinkind gaat kijken, hoor ik een poosje later een afgrijselijk gehuil en zie ik dat ze de baby door elkaar schudt om er weer leven in te krijgen. Daarna zie ik haar moeder weer weggaan met een betraand gezicht. Deze droom von ik zo raar omdat ik niks met de buren had als alleen een goedendag als we elkaar tegenkwamen, en ik was nog nooit bij hen in huis geweest en wist de indeling dus niet, maar in de droom zag ik de hele indeling voor me. Bij het ontwaken heb ik mijn man meteen de hele droom verteld tot in detail, hij vond het ook raar, maar ik voelde me er niet lekker bij en het is me de hele dag bijgebleven. Totdat ik om 4 's middags uit het raam keek en de buurvrouw haar moeder aan zag komen lopen met een bos bloemen dat ik bij mezelf dacht "Nee hè, het zal toch niet." Toen haar moeder bij haar naar binnenging, heb ik zitten wachten op die afgrijselijke gil en geschreeuw en die kwam nog geen uur later. Het kindje was gestorven door ademnood.
Dit kwam ik te weten doordat ik met haar moeder een dag later heb gepraat over of er al een baby was geboren. Ze vertelde tot in detail wat er was gebeurd. Dat het een meisje was, dat ze vlak na de geboorte in ademnood kwam, dat ze nog geprobeerd heeft het kind door het door elkaar te schudden toch weer tot leven te krijgen. Maar dat de baby na vergeefse pogingen een uur later was overleden."

Haar man Wilfried B. bevestigt dat zijn vrouw direct na haar droom vertelde dat ze gedroomd had over de buurvrouw die in verwachting was. "In die droom kreeg de buurvrouw haar baby. De baby heeft maar enkele uren geleefd en is overleden. Helaas is deze droom uitgekomen."

II. Droom over vader
"Het was in 1985. Ik zal eerst uitleggen wat er voorafging. In januari 1984 kreeg mijn schoonmoeder te horen dat ze longkanker had. We hadden afgesproken met de familie dat wij elk weekend er zouden zijn om te helpen met koken en andere huishoudelijke dingen en om haar te verzorgen, omdat mijn schoonvader maar één been had en dus ook zelf verzorging nodig had.

We hebben dit gedaan tot augustus 1984, tot ze stierf. Daarna zijn we, mijn man en ik en de twee kinderen van zeven maanden en vier jaar, bij mijn schoonvader voorgoed in gaan wonen om hem verder te verzorgen.
Op een bewuste nacht in april droomde ik dat mijn schoonvader naar het bejaardentehuis zou gaan. Dit was nog niet zo vreemd omdat we daar mee bezig waren om hem geplaatst te krijgen, maar verderop in die droom zag ik ons als gezin een jaar alleen in het huis wonen. Totdat er op een gegeven moment de bel ging en mijn vader aan de deur stond om te vragen of hij bij ons mocht wonen, omdat mijn ouders gingen scheiden. De volgende ochtend nadat ik deze droom had, heb ik het mijn man verteld en gezegd dat ik niet hoopte dat dit uitkwam, want we waren eraantoe om nu eens te genieten van ons eigen leven en kinderen, na anderhalf jaar intensieve verzorging van beide schoonouders.
In september 1985 kreeg mijn schoonvader een plek in het bejaardentehuis, en wij genoten van de vrijheid en tijd die we voor elkaar hadden.
In september 1987 is mijn schoonvader overleden. Ik dacht niet meer aan de droom totdat ik hoorde dat mijn ouders zouden gaan scheiden. Voordat de definitieve scheiding uitgesproken was, duurde dat nog een half jaar. In die tijd zat mijn vader in zak en as, liet de moed zakken en ondernam een zelfmoordpoging die gelukkig mislukte. Maar omdat hij kapotging aan het alleen zijn, wilde hij bij een van zijn kinderen wonen. Mijn zus heeft hem afgewezen, hoorde ik later, waardoor het precies zoals in mijn droom uitkwam dat hij bij mij aan de deur stond met een betraand gezicht en vroeg of wij hem op wilden nemen. Wij hebben dat gedaan en hij anderhalf jaar bij ons gewoond."

Echtgenoot Wilfried B. schrijft in dit verband: "Ze vertelde me dat ze had gedroomd over haar vader. Haar vader vroeg aan haar of hij bij haar (ons) in mocht komen wonen. Toen mijn schoonouders gingen scheiden, heeft haar vader dat inderdaad gevraagd en ook een hele tijd bij ons ingewoond."

Wilma B.-Z. volgde in 2002 en 2003 een schriftelijke Cursus Parapsychologie bij de NHA, van drs. Titus Rivas (Stichting Athanasia).

Dit artikel werd eind 2004 gepubliceerd in het Tijdschrift voor Parapsychologie

Contact: titusrivas@hotmail.com