Titel

Een vermanende opa

Geplaatst door

Titus Rivas   (publicatiedatum: 15 July, 2009)

Samenvatting

Paranormale ervaringen rond visioenen van een overleden opa die de betrokkene nooit eerder gezien had.


Tekst


Een vermanende opa

door Titus Rivas

Ik heb enkele weken geleden (in de lente van 2007) een verhaal gehoord dat voor mij de stelling bevestigt dat er een enorme onderraportage van paranormale ervaringen rond communicatie met overledenen bestaat. Ik kan niet in details treden over de betrokkenen, omdat ik hun privacy moet beschermen.

Een man vertelde me dat zijn broer een keer op vakantie naar het buitenland was gegaan, waar hun beider vader woont. In het huis van zijn vader verbaasde de broer zich over een bepaalde foto. Het betrof namelijk het portret van iemand die hij nooit in levende lijve of op een andere foto had gezien, maar die hij wel kende van een soort visioenen. De man op de foto had hem meer dan eens vermanend toegesproken toen hij in een soort persoonlijke crisis verkeerde. Hij had hem daarbij aangespoord zijn leven te beteren.
De man op de foto bleek zijn overleden opa van vaders kant te zijn die hij nooit had ontmoet en van wie hij nooit eerder een afbeelding had gezien. Dit hing vooral samen met het feit dat zijn vader jaren voor dit incident naar het buitenland was verhuisd en er in Nederland geen foto's van de opa aanwezig of uitgestald waren.
Kort na dit incident, werd de kleinzoon spontaan onwel op de plek waar zijn opa overleden was, dat wil zeggen zonder hier op een normale manier van op de hoogte te zijn gebracht.
Enige tijd nadat mijn respondent me dit verhaal vertelde, heb ik ook zijn broer zelf gesproken. Hij bevestigde het verhaal expliciet tegenover mij, met dezelfde details.

Zoals gezegd kan ik geen nadere details prijsgeven over de personen in kwestie, maar ik neem hun verhaal zeer serieus.

Nijmegen, mei 2007

(Dit verslagje werd oorspronkelijk gepubliceerd op een geocities-pagina van stichting Athanasia en later overgezet op txtxs.nl, in juli 2009).